שפכים הם סוג של פסולת שצריך לעבור טיפול בשפכים לפני שניתן יהיה לשחררה לסביבה.
מבוא לתהליכי טיהור שפכים
ניתן לחלק את תהליך הטיפול בשפכים לשני חלקים: ראשוני ומשני. הטיפול הראשוני כולל סינון, הסרת חצץ והתיישבות. טיפול משני כולל תהליכים ביולוגיים כמו בוצה פעילה ומסננים מטפטפים.
שפכים ראשוניים מטופלים על ידי סינון, סילוק חצץ ושקיעה. הסרת גרגירים נעשית על ידי העברת הביוב דרך סט של מסכים עם פתחים קטנים מספיק כדי ללכוד חומרים מוצקים תוך מתן אפשרות לנוזלים לעבור דרכם.
לאחר מכן מסירים חומרים מוצקים מהנוזל באמצעות להב מסתובב הנקרא צלחת מגרד או מכבש מסנן חגורה מסתובב כדי להסיר את כל המוצקים שנותרו בתרחיף בנוזל.
לאחר מכן מוציאים את המוצקים המשוקעים מהנוזל באמצעות משאיות ואקום או משאבות חשמליות לסילוק באתרי הטמנה או לשימוש כדשן בקרקע חקלאית.
כיצד פועלות מערכות הביוב והחשיבות של מי שתייה נקיים
שפכים הם נוזל פסולת שנוצר כאשר אנשים משתמשים בשירותים, כיורים ומכונות כביסה. ביוב נקרא לעתים קרובות "מי שפכים" או "מי ביוב".
שפכים עלולים להזיק מכיוון שהם מכילים פסולת אנושית וחומרים אחרים שעלולים לגרום לאנשים לחלות לכן יש שירות שנקרא שירותי ביובית. בביוב יש גם כימיקלים ממוצרי ניקוי וחומרי ניקוי. כימיקלים אלו עלולים להזיק לסביבה אם הם לא מטופלים כראוי.
ברוב המקומות בעולם, הביוב זורם לתוך צינור גדול הנקרא ביוב שם הם נאספים ולאחר מכן נשלחים למפעל טיהור שם הם מנוקים לפני שהם משוחררים חזרה לסביבה.
שפכים הם סוג של מי שפכים שטופלו כדי להסיר לכלוך ואורגניזמים הגורמים למחלות. ביוב משמש בדרכים רבות, כמו להשקיית שדות או ניקוי רחובות, אך ניתן להשתמש בהם גם לייצור חשמל.
ישנם שני סוגים עיקריים של ביוב: "ביוב" ו"שפכים"
שפכים הם שפכים שטופלו כדי להסיר לכלוך ואורגניזמים הגורמים למחלות. ביוב משמש בדרכים רבות, כמו להשקיית שדות או ניקוי רחובות, אך ניתן להשתמש בהם גם לייצור חשמל.
שפכים לא טופלו ומכילים לכלוך ואורגניזמים הגורמים למחלות. שפכים נמצאים לרוב בקרבת בתים מכיוון שהם מגיעים מכיור, מקלחות, מדיחי כלים, מכונות כביסה וכו', המחוברים כולם לאותם צינורות המובילים גם מי שתייה נקיים וגם פסולת ביוב הרחק מהבית.
תהליכי טיפול בשפכים ובקרת זיהום
ביוב הוא סוג של שפכים. טיפול בשפכים ותהליך בקרת זיהום הם שני התהליכים העיקריים לניקוי שפכים.
טיפול בשפכים הוא תהליך שמסיר מזהמים מהמים, כגון מלח, כימיקלים ומיקרואורגניזמים. זה גם מסיר מוצקים מומסים מהשפכים. תהליך הטיפול בשפכים יכול להתבצע בשלוש דרכים: פיזית, כימית או ביולוגית.
תהליכי בקרת זיהום הם שיטות להפחתת כמות המזהמים המשתחררים לסביבה על ידי פעילות אנושית. שיטות בקרת זיהום כוללות: הפחתת מקור (כלומר, מניעת זיהום במקורו), מיחזור, השבתה (כלומר, ניקיון לאחר דליפה מקרית) וסילוק (כלומר, הובלת חומר מסוכן למזבלה).
בישראל מטפלים בשפכים בדרך כלל בעזרת שאיבות ביוב למפעל טיהור שפכים. מכוני טיהור שפכים מיועדים לסלק מזהמים מהמים.
ניהול שפכים הוא תהליך העוסק באיסוף, טיפול וסילוק של שפכים. ניתן לטפל בשפכים במפעל טיהור שפכים לפני הזרמה לסביבה או לעשות בהם שימוש חוזר כמים גולמיים להשקיה או לתהליכים תעשייתיים.
ההשפעה על בריאותך על ידי חשיפה לשפכים ושפכים
שפכים הם סוג של פסולת שנוצרת כאשר אנו שוטפים את השירותים שלנו. ביוב מכיל פסולת אנושית ומים ממכונות כביסה וכאלה. ניתן למצוא אותו באזורי ביצות, נהרות, אגמים, אוקיינוסים ומקורות מים אחרים.
ביוב הוא לא רק מטרד אלא יש לו גם השפעה על הבריאות שלך מחשיפה לביוב. חשיפה לביוב עלולה להוביל למחלות שונות כגון מחלות מעיים כמו שלשולים ודיזנטריה.
שפכים הם סוג של פסולת המורכבת מהפרשות אנושיות ומים משטיפת בגדים וכלים. ניתן למצוא שפכים בצורה של חומר נוזלי או מוצק.
ההשפעות הבריאותיות של הביוב תלויות בסוג הביוב, בכמות שאתם נחשפים אליהם וכמה זמן אתם נחשפים אליהם.