משלוחים ומסעדות בבאר שבע | התפריט - מתכונים, בורקס במילוי כבד עוף - TheMenu.co.il

חיפוש מתכון

חיפוש לפי שם

חיפוש ממוקד

כשר
 

עמוד ראשי > מתכונים >

בורקס במילוי כבד עוף
מאת איציק בוקובזה
12/08/2010


השבוע נכין בורקס במילוי כבד עוף

כל החברים הקרובים שבאים אליי הביתה תמיד שואלים אם הכנתי את הבורקס ''המיוחד'', רולדת בצק עלים במילוי כבד עוף

 

מצרכים:
חצי קילו כבד עוף חתוך לקוביות (בערך כל יחידה ל5 קוביות)
כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כף אריסה (יש גם אריסה לא חריפה)
חצי כפית פלפל לבן
כפית פפריקה
חצי כפית כמון
כפית מלח
2 כפות שמן זית
בצל בינוני
בצק עלים (קנוי קפוא) 


 אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות


2. חותכים את הבצל לפרוסות דקות ומטגנים בשמן רגיל עד שהבצל נעשה שקוף


3. מוסיפים את כבדי העוף, שמים מעט מלח ומטגנים בערך 7 דקות, בזמן הטיגון הופכים את הכבדים ומטגנים עוד כ-3 דקות. מורידים מהאש ונותנים לכבד להתקרר.(הכבד אמור להיות מדיום)

 

4. בקערה שמים את כל שאר המרכיבים עם מעט שמן זית,מערבבים ולאחר מכן מוסיפים את הכבדים עם הבצל עוד ערבוב קל וזהו.


5.
פותחים את הבצק, חותכים לרצועות של 15 סמ' לכל האורך שמים מהמלית וסוגרים לכל האורך


6.
על הרולדה שנוצרה לנו עושים פסים עם סכין חדה כל 2-3 סמ כך שלא יקרעו את הבצק. לאורך כל הרולדה מורחים בביצה ושמים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 20-25 דקות עד שיזהיב.


7
. פורסים לפרוסות לפי החיתוכים שעשינו מראש

בתאבון....

איתכם כל שבוע עם מתכון חדש, איציק בוקבזה

אתם מוזמנים לכתוב אלי בכל נושא: itzik@themenu.co.il

 











דרגת קושידרגת קושי: קלי קלות

זמן הכנהזמן הכנה: עד שעה

כשרכשר: כן





לפי דרגת קושי
>   קלי קלות (35)
>   דורש השקעה (9)
>   למתקדמים (1)

לפי זמן הכנה
>   עד חצי שעה (28)
>   עד שעה (12)
>   עד שעה וחצי (5)

לפי סוג מתכון
>   עוגות, קינוחים ומתוקים (6)
>   בשרים (7)
>   ירקות (0)
>   מאפים (4)
>   מרקים (0)
>   סלטים (1)
>   עופות (0)
>   פסטות (3)
>   תבשילים (0)
>   שונות (6)
>   חלבי (3)